Onze koffie

Home / Onze koffie

Koffie is smaak en ieder individu heeft zijn voorkeuren. De smaak van Nederland is anders dan de smaak van Zuid- Amerika of Italië, toch kan elk individu proeven of de koffie goed is. Een goede koffie heeft de juiste balans van de verschillende smaken die tijdens het drinken ervan naar voren komen en een aangename afdronk achterlaten. Een goede koffie doorstaat een lange weg van de plantages tot aan het koffiekopje. Elke tussenstop die de bonen ondergaan is een vak apart en elk vak verdient net zoveel aandacht en respect als de ander. Het zijn de boeren die de vruchten plukken, de fijnproevers die de smaken melangeren, de branders die de bonen afmaken en de barista die de kunst van het koffiezetten beheren. En dan krijg je goede koffie.

Het startpunt van goede koffie begint op vele kilometers van Nederland af op zonnige en groene heuvels. Koffieplanten groeien bijna op elk continent en door de verschillende klimaten ontstaan andere soorten en smaken koffiebonen. Van de pure Arabica bonen die de meest verfijnde smaak opleveren tot de Robusta bonen die de juiste pit aan onze koffie geeft. Door te kiezen voor kleinere plantages waar uitsluitend de rijpe vruchten met de hand worden geplukt en daardoor voor constante kwaliteit en duurzaamheid zorgdraagt.
De volgende stap is het samenvoegen van de beste bonen om tot een evenwichtige melange te komen. Er zijn geen twee oogsten hetzelfde daarom is het van belang om de koffies goed te ruiken en te proeven. Het melangeren van de bonen is een intensief traject dat tot in de precisie moet kloppen. Dit is namelijk het onderdeel waar je als koffiebrander jezelf kan onderscheiden van de rest.
Koffiebranden is een combinatie van ambacht en moderne technologie. Het brandproces duurt ongeveer 11 minuten en weten wanneer je moet stoppen is de sleutel tot het perfecte resultaat. Te kort branden leidt tot een laffe smaak en te lang branden zorgt ervoor dat alle verfijning uit de boon verdwijnt, en de boon gaat ‘zweten’.

Tot slot en zeker niet onbelangrijk is het zetten van de koffie met goede apparatuur. Van de verschillende manieren om koffie te zetten is de espressotechniek de meest optimale. Door de juiste druk waarmee heet water door de gemalen bonen wordt geperst wordt de puurste smaak aan de koffie onttrokken. Door de juiste afstelling van de molen en de espressomachine ontstaat een prachtige crèmelaag op de koffie.

Wij zijn Brasil Koffie, dit is ons verhaal en wij hebben goede koffie.

Brasil Royal bonen is ons meesterwerk vol van smaak en een onvergetelijke afdronk. Deze melange is zorgvuldig samengesteld door de beste koffies van Zuid-Midden Amerika en Afrika bij elkaar te voegen. Brazilië, Colombia, Peru, Ethiopië en Indonesië. De Royal is een veelzijdige melange die uitstekend dient voor zowel een espresso als een latte macchiato. Het bestaat uit 90% Arabica bonen en 10% Robusta bonen. Door de Robusta koffiebonen krijgt de koffie een krachtige smaak met een pittig randje.

De naam van de melange verklapt het al, deze melange is een samenstelling van alleen maar superieure Arabica koffiebonen. De koffiebonen zijn afkomstig uit Brazilië, Guatemala, Honduras, Colombia en Kenia. Door twee werelddelen bij elkaar te brengen krijgt deze koffie een uitstekende balans van ronde en zachte smaak. Deze koffie kan de hele dag gedronken worden zonder er genoeg van te krijgen. De superieur melange komt in twee uitvoeringen Medium en High. Het verschil zit hem in het branden. De High wordt namelijk twee graden warmer gebrand dan de Medium. Hierdoor krijgt de High koffie een stevigere bite wat uiterst geschikt is voor een ‘after dinner koffie’.

Classic gemalen is een snelfiltermaling, ook wel slowcoffee genoemd. Dit is de traditionele manier van koffie zetten door gebruik te maken van een filter. Classic gemalen is een melange die op een snelle en intensieve manier wordt gebrand waardoor de koffie een zeer krachtige en intense smaak krijgt. Daardoor leent deze koffie zich uitstekend voor koffieketels bij een hotel ontbijt en sportverenigingen.

Oer Hollandse koffie met een Oer Hollandse uitstraling. De koffie is lekker krachtig met pit, precies hoe de Hollanders die lekker vinden. Onze Dutch Coffee lijn is expres betuttelend en kitsch gemaakt voor bedrijven die net wat anders willen dan de strakke verpakkingen. Deze lijn is volledig uitgerust met eigen servies, koffiebekers, suiker en mini stroopwafeltjes.