Over Ons

Home / Over Ons

Al sinds 1986 is het Koffie Cultuur Centrum een begrip in Amsterdam. En wij, vader en zoon Joop en Michael van der Kruis, zijn er sinds vorig jaar de trotse eigenaar van. Met onze jarenlange ervaring en expertise in de koffiewereld willen wij onze klanten nog veel meer van koffie laten genieten. Een ware koffiebeleving. Want naast dat wij U in onze winkel alles over onze diversiteit aan koffiemelanges kunnen vertellen, bieden we zelfs workshops aan om je tot echte Barista op te leiden. U kunt voortaan altijd zelf de aller lekkerste koffie klaarmaken!

Daarnaast verkopen we ook zeer geavanceerde koffiemachines, waarmee je thuis de meest voortreffelijke koffie kan bereiden. We laten U graag alle voordelen van de machines zien in onze winkel.

Op deze website kunt U onze koffie ook heel eenvoudig online bestellen. Via onze webwinkel bent U slechts een paar klikken verwijderd van de bezorging van koffie aan huis en ziet U onze nieuwste producten en aanbiedingen. Ideaal, als U niet in de buurt van Amsterdam woont.

En mocht U wel in de buurt zijn, dan bent U van harte welkom op de Nieuwezijds Voorburgwal 133!

7631
dagen sinds opening
534170
Tevreden Klanten
610480
Koppen koffie
5087
Kilo koffie bonen

TIJDLIJN

In dit jaar werd Het Koffie Cultuur Centrum geboren. Vanuit de achterkant van de Nieuwe Kerk aan de Nieuwezijds Voorburgwal gingen de eerste koffiebonen over de toonbank en werden er diverse koffiemachines verkocht.

1986

Foto: Stadsarchief Amsterdam

1990

Vier jaar later na opening van de winkel begon Joop van der Kruis, die toen nog geen eigenaar was van Het Koffie Cultuur Centrum, vanuit zijn schuur in Naarden zijn eigen koffiebonen te branden en te melangeren. Zoon Michael die toen 11 jaar was hielp zijn vader de bonen te verpakken.

Joop en de toenmalig eigenaar van Het Koffie Cultuur Centrum vonden elkaar dit jaar en sindsdien levert Joop tot de dag van vandaag de huismelange aan de winkel. Deze huismelange is hiervoor speciaal ontwikkeld door Joop.

1996

2009

Zoon Michael, wiens koffiekennis met de paplepel was ingegoten, voegt zich bij het bedrijf van zijn vader Joop. Hun gezamenlijke ambitie om een eigen showroom en dus een eigen distributiepunt voor hun koffie en melanges te creëren stond hoog op het wensenlijstje. Enige tijd lijd later deed zich de mogelijkheid voor om dit te verwezenlijken.

Vader en zoon worden eigenaar van Het Koffie Cultuur Centrum. Tot op heden schenken zij hier heerlijke kopjes koffie, verkopen hun eigen huismelange (gemalen en ongemalen) en kan je ook terecht voor advies over diverse koffie machines, accessoires en nieuwe producten.

2014