Ons verhaal

Brasil Koffie

Joop van der Kruis

Ik begon mijn carrière in 1979 als vertegenwoordiger bij een familiebedrijf Intervend. Het bedrijf leverde ‘vending’ machines, semi-automaten en vol automaten en de bijbehorende koffie en toebehoren. De meeste automaten waar wij toen mee werkten zetten koffie met gebruik van filterpapier en de gemalen Fresh Brew koffie. Hier heb ik de eerste stappen gezet in de “koffiewereld“. Eind 1982 viel de familie uit elkaar en werd het door DE overgenomen. Zelf had ik de intentie om deze zaak wellicht over te nemen, maar de zaak was helaas al vergeven.

Door mijn werkzaamheden bij DE in Amsterdam kwam ik in aanraking met Wijs en Zn. in Amsterdam waar ik van ‘88 tot ’90 gewerkt heb. Ik was de enige buitendienst man en kwam in winkels, horeca en bedrijven. Gevarieerd werk en dat sprak mij aan en de kleinschalige onderneming paste mij. Mooie bijkomstigheid was dat ik van de oudere eigenaren, Dhr. Hendriks (de theeman) en dhr van Uningen (de koffieman) het vak koffie en thee proeven geleerd heb. Daarnaast ging ik ook naar de externe brander om het branden te leren. Ik kreeg dus steeds meer “bagage” en merkte dat ik mij beter kon onderscheiden van mijn concurrenten, door iets meer te vertellen dan alleen maar dat een machine kon koffiezetten. Daar deze mensen al redelijk op leeftijd waren ben ik gesprekken aangegaan om eventueel de zaak voort te zetten, helaas was dit al vergeven (ook al….). Ik was echter op een dusdanige leeftijd (40) dat ik mij besefte, dat als ik wat wilde het nu moest doen, vandaar dat ik in 1990 een start gemaakt heb met Brasil.

Eenmanszaak Brasil was een feit. Vanuit een omgebouwde garage in Bussum was ik zelf aan het branden, melangeren, verpakken en verkopen. Wegbrengen van de ingrediënten geschiedde toen in mijn privéauto, Suzuki Alto. In 2003 is Brasil verhuisd naar een groter pand in Soest, wat betreft branden en verpakken geoptimaliseerd en geperfectioneerd. In 2008 kwam mijn zoon Michael in de zaak, samen hebben wij in 2015 een winkel (het KCC) in Amsterdam overgenomen. Dit was al een Brasil klant van 1996 en het grappige is dat de koffie die ik met de toenmalige eigenaar (Henk van der Roest) gemaakt heb er nog steeds was en is. Eigenlijk was ik aan het “afbouwen”, maar het werd een doorstart met een frisse wind en heb het stokje aan Michael doorgegeven. Overigens doe ik het nog met zeer veel plezier….

Brasil Koffie

Bekijk nu ons assortiment.

Stel een vraag

Neem nu contact op

Een groot of klein bedrijf, wij hebben altijd een passende koffiemachine die voldoet aan alle wensen. Wij zijn een officiële dealer van topmerken van volautomatische koffiemachines.

Brasil Koffie

Michael van der Kruis

Voetbal was mijn passie. Vanaf mijn jonge jeugd ben ik bezig geweest met voetballen en rond mijn 18e ben ik profvoetballer geworden. Jarenlang heb ik daar heel veel plezier aan gehad. Echter van mijn 27ste jaar begon ik mij steeds meer af te vragen, hoe lang wil ik dit nog en wat wil ik na mijn “voetbalcarrière”?

Ondertussen had ik mijn vader diverse keren geholpen in de zaak bij het inpakken en wegbrengen van zijn producten. Ook was ik regelmatig met hem mee geweest naar de branderij, waar hij koffie ging melangeren en branden. Het was in die periode erna dat ik mij realiseerde dat ik koffie een interessant product vond en de contacten die ik ondertussen met de horeca kreeg leuk en waardevol waren.
Ook deed ik aan koffie proeverijen mee waar merkwaardige mensen uit het “koffievak”, echte melangeurs en proevers aanwezig waren. Daarvan heb ik zeer veel van opgestoken maar tijdens deze sessies bleek dat ik, zonder dat ik dat wist, al redelijk verschillende koffie’s van smaak kon herkennen.

Steeds meer kwam ik tot inzicht dat ik dit wil blijven doen. Uiteindelijk besloten m’n vader en ik om bij de zaak (Brasil) te komen werken en van de voetballerij afscheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen enkele spijt van gehad. Na een lange en gedegen opleiding heb ik mijn weg gevonden in de “KOFFIEWERELD”. Met name het branden en proeven heb ik verder ontwikkeld en zelfs een eigen koffie melange gemaakt. Eénmaal in de buitendienst komen er dan andere, commerciële aspecten om de hoek kijken. Gelukkig heb ik in mijn vader een uitstekende mentor.
Waar ik zeer trots op ben is dat wij een koffiewinkel in Amsterdam, Het Koffie Cultuur Centrum, op mijn voorspraak in 2015 hebben overgenomen. De winkel is onze visitekaartje die ik graag wil laten zien.

Gezien de mogelijkheden en voortgang hebben mijn vader en ik in 2015 besloten om de zaken, zowel Brasil als Het Koffie Cultuur Centrum door mij voort te laten zetten. In de loop der jaren bleek steeds meer dat ik een prima keus had gemaakt.

Brasil Koffie

Bekijk nu ons assortiment.

Kom bij ons langs

Onze winkel

Waar deskundigheid en passie samenkomen

Voor horeca en kantoren bieden wij een totaalconcept met onze heerlijke koffie, hoogwaardige apparatuur, een compleet assortiment ingrediënten en uitstekende service.

Snelle verzending

Snelle levering in 3-5 werkdagen. Geen verzendkosten bij besteding vanaf €25.

Consistente kwaliteit

We zorgen met uiterste zorg voor onze koffiebonen. We leveren nooit iets waar wij niet achter staan.

Persoonlijke hulp

Kom langs voor persoonlijk advies in onze winkel of neem contact met ons op.

Brasil koffie

Neem nu contact op

Brasil Koffie is van oudsher een familiebedrijf dat persoonlijk en laagdrempelig is. Wij geloven er in dat zaken doen gebaseerd is op eerlijkheid en respect voor elkaar. Door alles met passie en liefde zelf te doen kunnen wij echt goede koffie garanderen. Wij branden, melangeren, verpakken, verkopen en bezorgen zelf door heel Nederland.

Voor horeca en kantoren biedt Brasil Koffie totaalconcepten met onze heerlijke koffie, hoogwaardige apparatuur, een compleet assortiment ingrediënten en uitstekende service.

Contactformulier